ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ

 

Pre otvorenie dokumentu kliknite na nasledujúci odkaz:

Materiálno-spotrebné normy a receptúry

NÁŠ JEDÁLNÍČEK  

27.6. - 01.7.2022

PONDELOK (4791)
Desiata: chlieb, nát. syrová pena, čaj čierny so sirupom,
Obed: pol. gulášová, buchty pečené plnené lekvárom, voda s ovocn. sirupom a citrónom,
Olovrant: chlieb, maslo, zelenin. obloha - reďkovka, čaj ovocný,

UTOROK (4489)
Desiata: chlieb, nát. oškvarková, čaj zelený,
Obed: pol. krúpová s údeným mäsom, varené vajcia, chlieb, voda s ovocným sirupom,
Olovrant: žemľa, maslo, banány,

STREDA (3879)
Desiata: chlieb, nát. z treščej pečene, čaj ovocný,
Obed: pol. hrášková so zeleninou, kuracie stehná pečené na masle, ryža, kyslá uhorka, stolová voda,
Olovrant: pečivo - pagáč, jablká,

ŠTVRTOK (3946)
Desiata: rožok, maslo, čaj čierny s medom,
Obed: pol. hovädzia s mäsom, bravčové po cigánsky, zemiak. kaša, zelen. obloha- hlávk. šalát, kukurica, stolová voda,
Olovrant: obložený sendvič, ovocná šťava,

PIATOK (5240)
Desiata: chlieb, nát. liptovská, čaj čierny s citrónom,
Obed: pol. špenátová s opek. žemľou, pizza so šunkovou salámou, voda s ovocným sirupom,
Olovrant: dezert kakaový (vanilkový).
 

ALERGÉNY V POTRAVINÁCH

 

Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinnosťou školských jedální informovať rodičov o obsahu alergénov v potravinách.


ZOZNAM ALERGÉNNYCH ZLOŽIEK:


01. OBILNINY obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos) a výrobky z nich.
02. KÔROVCE a výrobky z nich.
03. VAJCIA a výrobky z nich.
04. RYBY a výrobky z nich .
05. ARAŠIDY a výrobky z nich.
06. SÓJOVÉ ZRNÁ a výrobky z nich.
07. MLIEKO a výrobky z nich .
08. ORECHY, ktorými sú mandle, liesk. orechy, vlašské orechy, kešu, pekan. orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich.
09. ZELER a výrobky z neho.
10. HORČICA a výrobky z nej.
11. SEZAMOVÉ SEMENÁ a výrobky z nich .
12. OXID SIRIČITÝ a SIRIČITANY, v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
13. VLČÍ BOB a výrobky z neho.
14. MÄKKÝŠE a výrobky z nich.

• • • Jedálny lístok zostavuje vedúca Školskej jedálne pri MŠ p. Renáta Karčáková • • •

Pozn.:
Jedálny lístok má informatívny charakter. Originál s poradovými číslami alergénnych zložiek je umiestnený v budove MŠ.

 

 

 

 

 

 

O nás

Naše triedy

Denný poriadok

Galéria

Poplatky

Dokumenty

Školská jedáleň

Rada školy

Pre rodičov

Kontakt

Čo už vieme