Pre otvorenie dokumentu kliknite na nasledujúci odkaz:
Materiálno-spotrebné normy a receptúry
30.09. - 04.09.2024
PONDELOK (4488)
Desiata: chlieb, maslo, šunka, čaj ovocný,
Obed: pol. hrachová s mäsom a zelen., zemiaky na kyslo, varené vajcia, chlieb, stolová voda,
Olovrant: pečivo, nát. maslová so strúh. syrom, detský čaj, ,
UTOROK (3926)
Desiata: žemle, nát. špenátová so syrom, čaj bylinkový s medom,
Obed: pol. karfiolová so zeleninou, hov. mäso s kečupom, ryža, voda s citrónovou šťavou a bylinkami,
Olovrant: chlieb, maslo, cibuľka jarná, prírodná ovocná šťava 100 %,
STREDA (4019)
Desiata: pečivo, nát. liptovská, čaj bylinkový,
Obed: pol. paradajk. so strúh. mrkvou, kuracie prsia na franc. spôsob, kyslá uhorka, stolová voda,
Olovrant: banány v kakaovom kréme,
ŠTVRTOK (3769)
Desiata: chlieb, nát. drožď. s mrkvou, čaj ovocný nesladený,
Obed: pol. pórová s opekan. chlebom, bravč. stehno bratislavské, cestoviny, voda s citrón. šťavou,
Olovrant: vianočka, mandarínky,
PIATOK (5779)
Desiata: chlieb, nát. tvarohová s trešč. peč., detský čaj bez kofeínu,
Obed: pol. z hlávk. kapusty s mäsom a zeleninou, šišky s džemom, mlieko,
Olovrant: pečivo, maslo, paprika, čaj bylinkový.
Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinnosťou školských jedální informovať rodičov o obsahu alergénov v potravinách.
ZOZNAM ALERGÉNNYCH ZLOŽIEK:
01. OBILNINY obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos) a výrobky z nich.
02. KÔROVCE a výrobky z nich.
03. VAJCIA a výrobky z nich.
04. RYBY a výrobky z nich .
05. ARAŠIDY a výrobky z nich.
06. SÓJOVÉ ZRNÁ a výrobky z nich.
07. MLIEKO a výrobky z nich .
08. ORECHY, ktorými sú mandle, liesk. orechy, vlašské orechy, kešu, pekan. orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich.
09. ZELER a výrobky z neho.
10. HORČICA a výrobky z nej.
11. SEZAMOVÉ SEMENÁ a výrobky z nich .
12. OXID SIRIČITÝ a SIRIČITANY, v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
13. VLČÍ BOB a výrobky z neho.
14. MÄKKÝŠE a výrobky z nich.
• • • Jedálny lístok zostavuje vedúca Školskej jedálne pri MŠ p. Renáta Karčáková • • •
Pozn.:
Jedálny lístok má informatívny charakter. Originál s poradovými číslami alergénnych zložiek je umiestnený v budove MŠ.