ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ

 

Pre otvorenie dokumentu kliknite na nasledujúci odkaz:

Materiálno-spotrebné normy a receptúry

NÁŠ JEDÁLNÍČEK  

24.06. - 28.06.2024

PONDELOK (4601)
Desiata: chlieb, nát. talianska, čaj zelený,
Obed: pol. krupicová s vajcom, šišky s džemom, voda s ovoc. sirupom a citrónom,
Olovrant: chlieb, maslo, paprika, čaj bazový,

UTOROK (4680)
Desiata: chlieb, nát. vajcová s oškvark. , čaj čierny s citrónom,,
Obed: pol. sedliacka, bravč. stehno na rasci, ryža, cvikla, voda s ovocn. sirupom,
Olovrant: žemľa, maslo, hrozno,

STREDA (4203)
Desiata: pletenka, nát. drožďová, čaj ovocný so sirupom,, čaj ovocný so sirupom,
Obed: pol. karfiolová so zeleninou, roštenka cigánska, chlieb k prívarku, stolová voda,
Olovrant: jogurt ovocný, oiškóty,

ŠTVRTOK (5391)
Desiata: vianočka, mlieko,,
Obed: pol. šošovicová s mäsom a zemiakmi, cestovina so syrom, banány, voda s ovoc. sirupom a citrónom,
Olovrant: chlieb, maslo, cibuľka jarná, citronáda,

PIATOK (4479)
Desiata: pečivo, maslo, čaj čierny so sirupom,
Obed: pol. hovädzia s mäsom, ryžou a hráškom, kurací rezeň prírodný, zemiak. kaša, šal. uhorkový, citronáda,
Olovrant: obložený sendvič, ovocná šťava.
 

ALERGÉNY V POTRAVINÁCH

 

Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinnosťou školských jedální informovať rodičov o obsahu alergénov v potravinách.


ZOZNAM ALERGÉNNYCH ZLOŽIEK:


01. OBILNINY obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos) a výrobky z nich.
02. KÔROVCE a výrobky z nich.
03. VAJCIA a výrobky z nich.
04. RYBY a výrobky z nich .
05. ARAŠIDY a výrobky z nich.
06. SÓJOVÉ ZRNÁ a výrobky z nich.
07. MLIEKO a výrobky z nich .
08. ORECHY, ktorými sú mandle, liesk. orechy, vlašské orechy, kešu, pekan. orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich.
09. ZELER a výrobky z neho.
10. HORČICA a výrobky z nej.
11. SEZAMOVÉ SEMENÁ a výrobky z nich .
12. OXID SIRIČITÝ a SIRIČITANY, v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
13. VLČÍ BOB a výrobky z neho.
14. MÄKKÝŠE a výrobky z nich.

• • • Jedálny lístok zostavuje vedúca Školskej jedálne pri MŠ p. Renáta Karčáková • • •

Pozn.:
Jedálny lístok má informatívny charakter. Originál s poradovými číslami alergénnych zložiek je umiestnený v budove MŠ.

 

 

 

 

 

 

O nás

Naše triedy

Denný poriadok

Galéria

Poplatky

Dokumenty

Školská jedáleň

Rada školy

Pre rodičov

Kontakt

Čo už vieme