ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ

 

Pre otvorenie dokumentu kliknite na nasledujúci odkaz:

Materiálno-spotrebné normy a receptúry

NÁŠ JEDÁLNÍČEK  

04.12. - 08.12.2023

PONDELOK (4710)
Desiata: chlieb, nát. z tuniaka, čaj čierny s medom,,
Obed: pol. fazuľová kyslá s mäsom a zemiakmi, rizoto so zeleninou a zemiakmi, šalát mrkvový s jablkami, voda s ovoc. sirupom a citrónom,
Olovrant: chlieb, maslo, zelen. obloha- reďkovka, čaj ovocný,

UTOROK (5050)
Desiata: chlieb, nát. vlašská, čaj zelený,
Obed: pol. mrvenicová s hubami, buchty pečené plnené lekvárom, mlieko,
Olovrant: pletenka, maslo, paradajky, čaj ovocný so sirupom,

STREDA (4130)
Desiata: chlieb, nát. maslová so strúhaným syrom, čaj ovocný,
Obed: pol. sedliacka, bravč. stehno pečené, kapusta kyslá dusená, zemiaky varené, stolová voda,
Olovrant: pečivo - pagáč, jablká,

ŠTVRTOK (4703)
Desiata: žemľa, krém čokoládovo - orieškový, mlieko,
Obed: pol. kalerábová, hovädzí tokáň na smotane, cestoviny, cereálna tyčinka,
Olovrant: chlieb, maslo, banány,

PIATOK (5648)
Desiata: chlieb, nát. mrkvová, čaj čierny s citrónom,
Obed: pol. krúpová s úden. mäsom, pizza so šunkovou salámou, jogurt, stolová voda,
Olovrant: pečivo, mandarinky.
 

ALERGÉNY V POTRAVINÁCH

 

Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinnosťou školských jedální informovať rodičov o obsahu alergénov v potravinách.


ZOZNAM ALERGÉNNYCH ZLOŽIEK:


01. OBILNINY obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos) a výrobky z nich.
02. KÔROVCE a výrobky z nich.
03. VAJCIA a výrobky z nich.
04. RYBY a výrobky z nich .
05. ARAŠIDY a výrobky z nich.
06. SÓJOVÉ ZRNÁ a výrobky z nich.
07. MLIEKO a výrobky z nich .
08. ORECHY, ktorými sú mandle, liesk. orechy, vlašské orechy, kešu, pekan. orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich.
09. ZELER a výrobky z neho.
10. HORČICA a výrobky z nej.
11. SEZAMOVÉ SEMENÁ a výrobky z nich .
12. OXID SIRIČITÝ a SIRIČITANY, v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
13. VLČÍ BOB a výrobky z neho.
14. MÄKKÝŠE a výrobky z nich.

• • • Jedálny lístok zostavuje vedúca Školskej jedálne pri MŠ p. Renáta Karčáková • • •

Pozn.:
Jedálny lístok má informatívny charakter. Originál s poradovými číslami alergénnych zložiek je umiestnený v budove MŠ.

 

 

 

 

 

 

O nás

Naše triedy

Denný poriadok

Galéria

Poplatky

Dokumenty

Školská jedáleň

Rada školy

Pre rodičov

Kontakt

Čo už vieme